Nieuws - Schoolfruit

Van 13 november tot en met 17 april doet onze school mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens het 10-uurtje om in de klas op te eten.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorte  groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl. 

De 3 vaste groente- en fruitdagen waarop u geen 10 uurtje mee hoeft te geven zijn vanaf 13 november op WOENSDAG, DONDERDAG EN VRIJDAG.  Wilt u wel drinken meegeven?

Op naar een lekker en gezond schooljaar!

 

 

Geplaatst op: 12 November 2019

terug